Incijativa I ja želim užinu prilagođena aktuelnoj situaciji

Udruženje Roditelji i Škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ odlučili su da prilagode aktuelnoj situaciji inicijativu I ja želim užinu, koja je prethodne godine pauzirana zbog pojave koronavirusa. Tako će porodice umjesto đačke užine za djecu, dobijati besplatnu hranu iz Narodne kuhinje Glavnog grada, narednih pet mjeseci. Te porodice do sada nijesu bile korisnici Narodne kuhinje.

Udruženje Roditelji i ”Sergije Stanić” su pokrenuli incijativu I ja želim užinu 2019. godine, u toku koje je obezbijeđena besplatna đačka užina u školi za dio djece osnovnoškolskog uzrasta na teritoriji Glavnog grada. U toku inicijative je prikupljeno 29.100 eur, zahvaljujući donacijama velikom broju pojedinaca, organizacija i kompanija, opredijeljenih za 860 osnovnoškolca.

S obzirom na to da su škole ubrzo nakon početka akcije zatvorene zbog epidemijske situacije, i da čak i nakon otvaranja nije dozvoljeno da se unosi hrana, nije bilo moguće iskoristiti preostali dio donacija za užinu.

“Čekali smo neko vrijeme da vidimo hoće li se nešto promijenili ali je sada već izvjesno da neće. Zbog toga smo zajednički odlučili da preostali dio donacija od ukupno 20.504 eur usmjerimo Narodnoj kuhinji, koja će pripremiti 148 obroka za višečlane socijalno ugrožene porodice u kojima žive djeca koja su bila na spisku za užinu”, kazala je Katarina Čarapić iz udruženja Roditelji.

Porodice će ove obroke dobijati tri puta sedmično, narednih pet mjeseci. SSŠ “Sergije Stanić” će porodicama dostavljati hranu na adresu stanovanja.

Udruženje Roditelji vjeruje da će ovakva vrsta podrške biti od velikog značaja za porodice koje se i inače, ali posebno u doba korone, susrijeću sa brojnim izazovima.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply