Prvi internet festival teatra za djecu počinje 1. aprila

Drugo izdanje Prvog internet festivala za djecu – PIR biće održano od 1. do 9. aprila. Tokom trajanja festivala, najmlađa publika će imati priliku da, na youtube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica, sa početkom u 18h , pogleda predstave devet regionalnih teatara.

Kako je saopšteno iz Gradskog pozorišta, PIR festival je takmičarskog karaktera, a ko je pobjednik odlučiće publika putem lajkova.

Festival će 1. aprila otvoriti predstava Gradskog pozorišta Podgorica Tri praseta (3+), a narednog dana biće prikazana predstava “Snežana i sedam patuljaka” (7+) pozorišta “Boško Buha” iz Beograda. U subotu, 3 aprila djeca će moći da odgledaju Malu sirene (6+) Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba. Dan kasnije u okviru festival biće prikazana predstava Tom Sojer(5+) Dečjeg pozorišta Subotica, a 5. aprila Debela (14+) Pozorišta mladih Novi Sad. Bajka o bajkama (7+) Pozorišta mladih iz Sarajeva biće na program 6. aprila, a dan kasnije Pepeljuga (5+) – Malo pozorište “Duško Radović” iz Beograda. Posljednja dva dana PIR festovala biće predstavljene predstave Bela griva (7+) Pozorišta lutaka Pinokio iz Beograda i Kraljević i prosjak (12+) Nikšićkog pozorišta.

“Prošlogodišnje izdanje festivala broji preko 50.000 gledalaca, a predstava sa najviše lajkova bila je Lepotica i zver, u režiji Miloša Jagodića, Pozorišta mladih Novi Sad. Uprkos krajnje nepovoljnim okolnostima po pozorište i kulturu i umjetnost uopšte, Gradsko pozorište ostaje dosljedno na liniji svoje misije, a to je njegovanje pozorišta za djecu i mlade”, saopštili su iz Gradskog pozorišta.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply