Budite partneri u roditeljstvu i nakon razvoda

Praksa pokazuje da roditelji tokom razvoda veoma često zaborave na to kako se osjećaju djeca i bave se samo svojim partnerskim odnosima. O tome kako odgovoriti na izazove roditeljstva i zajednički i nakon razvoda donositi odluke koje su u najboljem interesu djece biće riječi na sjutrašnjem okupljanju Tima za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama Udruženje Roditelji.

Članovi Tima biće na raspolaganju roditeljima od 18 do 20 časova u Ulici Vuka Karadžića 2/3 u Podgorici. Roditelji koji nijesu iz Podgorice mogu ih kontaktirati putem broja SOS Roditeljske linije 080 888 888 u istom vremenskom intervalu.

U parnicama za vršenje roditeljskog prava sud bi trebalo da uvijek vodi računa o interesima djece. Da li i roditelji to čine?

Nesporno je da je razvod izuzetno bolan za cijelu porodicu, a da li će ostaviti negativne posljedice, prvenstveno na najmlađe, zavisi od toga kakvi su odnosi bili prije donošenja odluke o razvodu, tokom tog procesa,  kao i nakon toga.

Zato je savjet roditeljima da koliko god da je stresan i težak period pred njima, prilikom donošenja odluke o razvodu i posebno vršenja roditeljskog prava, moraju imati u vidu da i dalje nastavljaju brigu o djeci. Zbog toga je neophodno da budu dobri partneri u roditeljstvu, jer je jedino to u interesu njihove djece.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply