Ministarstvo tvrdi da je Ćalasan pogrešno interpretiran

Zdravlje đaka je neprikosnoveni imperativ, a konačan stav o otvaranju škola i vrtića Ministarstvo prosvjete donijeće u koordinaciji sa Institutom za javno zdravlje i Ministarstvom zdravlja, te o narednim koracima blagovremeno informisati javnost, kazali su iz resora na čijem je čelu Vesna Bratić.

Komentarišući navode u medijima nakon gostovanja člana Ekspertskog tima Ministarstva prosvjete Martina Ćalasana u Bojama jutra TV Vijesti da će škole i vrtići svoja vrata otvoriti u ponedjeljak, iz Ministarstva pojašnjavaju da je riječ o pogrešnoj interpretaciji.

“Gostujući na TV Vijesti, Ćalasan je izrazio nadu da će se škole i vrtići ponovo otvoriti iduće sedmice samo ukoliko dođe do poboljšanja aktuelne epidemiološke situacije i ukoliko to zdravstvene okolnosti dozvole. Ministarstvo je i ranije isticalo značaj povratka djece u škole, jer bi to bilo u najboljem interesu i djece i kvalitetnog obrazovanja. Međutim, podrazumijeva se da je zdravlje đaka neprikosnoveni imperative”, istakli su iz Ministarstva za Dnevne novine.

Izvor: CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply