Naredne sedmice o lošem držanju i deformitetima kičmenog stuba djece

Koliko je online školovanje i smanjena aktivnost doprinijela sve lošijem posturalnom stavu kod djece, i kako to promijeniti roditelji će, između ostalog, moći da čuju u utorak, 9. marta u Roditeljskom kutku uživo.

Tema kutka je Loše držanje i deformiteti kičmenog stuba kod djece, a gošće su specijalistikinje primijenjene fizioterapije i Schrot terapeuti,, Iva Tomković i Tamara Mijanović.

One će sa roditeljima razgovarati i o tome kolika je opasnost da se iz lošeg držanja razvije i neki od deformiteta kičmenog stuba, značaju ranog uočavanja, prvim smjernicama i koracima ako se posumnja da dijete ima problem. Roditeljima će biti pojašnjeno i kako da adekvatno odaberu aktvnosti i  rekreaciju u skladu sa uzrastom djeteta.

Roditeljski kutak uživo zainteresovani roditelji mogu pratiti na Facebook stranici portala Roditelji.me i pitati sve što žele u vezi sa temom.

Kroz Roditeljski kutak udruženja Roditelji roditelji godinama mogu da dobiju informacije o tome šta ih čeka u toku trudnoće, nakon rođenja bebe ali i u vezi sa dojenjem i rastom i razvojem djece.

Sa roditeljima razgovaraju ljekari – pedijatri, neonatolozi, psiholozi, ginekolozi…. medicinske i patronažne sestre, babice ali i majke koje imaju iskustva sa dojenjem i uspješno su prevazišle male i velike probleme na koje su nailazile u toku dojenačkog staža.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply