Dvoje zaposlenih privremeno udaljeno sa posla zbog propusta

Zbog ozbiljnih propusta u medicinskom tretmanu tri trudnice, dvoje zaposlenih iz Doma zdravlja Blok V u Podgorici je privremeno udaljeno sa posla, a pokrenut je postupak utvrđivanja odgovornosti protiv četiri osobe.

Kako je saopšteno iz te zdravstvene ustanove, detaljan postupak utvrđivanja odgovornosti zaposlenih je pokrenut na zahtjev v.d. direktora ustanove dr Danila Jokića.

“Zbog teže povrede radne obaveze, utvrđene opštim i granskim kolektivnim ugovorom za zdravstvenu djelatnost – neizvršavanje ili nesavjesno, neblagovremeno ili nemarno vršenje radne obaveze, donijeta je odluka o pokretanju postupka utvrđivanja odgovornosti za protiv četiri zaposlena i to: odgovornog referenta za obezbjeđenje lijekova i sanitetskog materijala, strukovnog medicinsko-laboratorijskog tehnologa, laboratorijskog tehničara koji je pripremao pacijentkinje za OGTT analizu, kao i glavnog laboratorijskog tehničara”, naveli su iz Doma zdravlja Podgorica.

Podjetili su da je 22. februara došlo do propusta prilikom pripremanja pacijentkinja za analizu OGTT. Evidentiranjem je, saopštili su, utvrđeno da je do određenih propusta došlo od momenta isporuke aktikla – monohidrantne glukoze u magacin lijekova i sanitetskog materijala Doma zdravlja.

“Rješenjima o privremenom udaljenju sa rada, donijetim 25. februaram dva zaposlena su privremeno udaljena sa rada, od dana 26. februara, zbog postojanja okolnosti da su učinila težu povredu radne obaveze, do okončanja postupka za utvrđivanje odgovornosti. U okviru postupka utvrđivanja odgovornosti biće sprovedena sva zakonska procedura, na utvrđivanju relevantnih činjenica i okolnosti, kao i izrečene odgovarajuće mjere za povredu radnih obaveza, u konkretnom slučaju, teže povrede radne obaveze”, navodi se u saopštenju.

Kakos u najavili iz ove zdravstvene ustanove, po sprovedenom postupku i utrvrđivanju odgovornosti, zaposlenima će biti izrečene najstrožije mjere propisane za ovu vrstu povrede radne obaveze, u vidu višemjesečnih novčanih kazni i do mjere prestanka radnog odnosa.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply