Zatvoreni vrtići i škole u Herceg Novom, iste mjere i dalje u Budvi i Tivtu

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, i u Herceg Novom će od sjutra važiti iste mjere kao u Budvi i Tivtu, gdje je prije dvije sedmice obustavljen i rad vrtića i škola.

Kako je saopšteno na današnjoj konferenciji za novinare Instituta za javno zdravlje, osim zatvaranja predškolskih i školskih ustanova i prelaska na online nastavu, novim mjerama u Herceg Novom se zabranjuju svi skupovi na otvorenom i zatvorenom, rad hotela, tržnih centara, frizerskih i kozmetičkih salona i teretana.

Odgovarajući na pitanje zašto je u te tri opštine uvedena online nastava, direktor Instituta dr Igor Galić je kazao da odluku o tome donosi Ministarstvo prosvjete na osnovu epidemioloških podataka koje im IJZCG predoči.

“Oni imaju sajt na kome se može javnost informisati o broju oboljelih među nastavnicima i đacima”, rekao je Galić.

Kako je saopšteno, Hercegnovljani će, za razliku od Budvana i Tivćana, moći da napuštaju teritoriju opštine radnim danima, a u Tuzima, Danilovgradu i Baru zatvaraju se ugostiteljski objekti. Novim mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja, po preporuci Instituta za javno zdravlje, zabranjena je i prodaja kafe za ponijeti na automatima, benzinskim pumpama i u ugostiteljskim objektima.

Nove mjere se, kako je rekao Galić, odnose i na zabranu organizovanja rekreativnih aktivnosti na otvorenim i javnim mjestima, odnosno zabranu rada panoramskog točka i luna parkova.

Osim u Budvi i Tivtu, na snazi ostaju ranije donijete mjere i u Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Ulcinju i Kotoru.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply