Danas isplata jednokratne pomoći korisnicima MOP-a i invalidnina

Isplata jednokratne novčane pomoći korisnicima materijalnog obezbjeđenja i lične invalidnine, kao i penzionerima koji primaju penzije do 222 eura počinje danas, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Iz tog Vladinog resora su najavili i da će isplata jednokratne pomoći za nezaposlene koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje početi u ponedjeljak.

Novim mjerama podrške građanima i privredi za prvi kvartal ove godine Vlada je opredijelila sedam miliona eura pomoći ranjivim kategorijama stanovništva. Novim paketom mjera podrške obezbjeđuje se jednokratna novčana pomoć za preko 100 hiljada građana Crne Gore.

Osobama koje su posljednjeg dana prošle godine bile na evidenciji ZZZ i dalje su nezaposlene i nemaju pravo na novčanu nadoknadu, biće isplaćena jednokratna pomoć od 100 eura.

“Osobama koje su na evidenciji Zavoda bile posljednjeg dana prošle godine, koje imaju pravo na novčanu nadoknadu, opredjeljuje se jednokratna pomoć koja predstavlja dopunu iznosa koji redovno primaju do iznosa od 100 eura”, objasnili su iz Ministarstva.

Korisnici materijalnog obezbjeđenja, dobiće jednokratnu novčanu nadoknada od 50 eura po porodici sa jednim ili dva člana i 100 eura po porodici sa tri ili više članova.

“Svi penzioneri koji primaju penzije u Crnoj Gori, a čija je vrijednost manja od minimalne zarade, odnosno od 222 eura, dobiće 50 eura jednokratne novčane pomoći. Isti iznos pomoći dobiće i korisnici prava na lične invalidnine preko centara za socijalni rad”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su objasnili da jedna osoba može biti korisnik samo jedne novčane nadoknade, shodno navedenoj klasifikaciji.

Izvor: Mina – business

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply