Zatvorena tivatska dječija igrališta i teretane na otvorenom

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović naložio je zatvaranje dječjih igrališta i teretana na otvorenom i urgirao da Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor i Odjeljenje bezbjednosti Tivat maksimalno pooštre kontrolu poštovanja epidemioloških mjera, svako iz svoje nadležnosti, zaključeno je na danas održanom sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

Komnenović je prisutne informisao o online sastanku predstavnika Opštinskog tima sa Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje, koji je rezultovao redovnom komunikacijom koju opština ostvaruje sa ove dvije institucije.

Epidemiološka služba Doma zdravlja Tivat bilježi smanjen broj oboljelih na dnevnom nivou, a po riječima direktorke dr Jasminke Anđelić, ova zdravstvena ustanova raspolaže dovoljnim količinama PCR i brzih testova, ali i drugih medicinskih sredstava. U Tivtu je trenutno 368 aktivnih slučajeva obolijevanja od koronavirusa.

Prema izvještaju načelnika OB Tivat Dragana Kontića, policija je u proteklih deset dana izvršila kontrolu 252 lica, kojima je izrečena mjera samoizolacije. U istom vremenskom periodu podnijete su četiri krivične prijave.

Izvor: Pobjeda

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply