U Budvi od danas zatvorena sva igrališta i šetališta

Foto: RTV Budva

Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Budva, kojim je jutros predsjedavao gradonačelnik Budve Marko Carević, na osnovu preporuka IZJCG i Ministarstva zdravlja, odlučio da se na teritoriji tog grada zatvore sva igrališta i teretane na otvorenom prostoru. Osim današnje mjere Ministarstva zdravlja, kojom se građanima Budve i Tivta zabranjuje izlazak iz opština, Budvani neće u narednom periodu, do poboljšanja epidemiološke situacije, moći da koriste ni šetališta.

“U cilju efikasnije zaštite zdravlja građana i sprečavanja prenošenja virusa, opštinski Tim donosi naredbu o zabrani korišćenja svih šetališta na teritoriji Opštine Budva (Jaz, Budva, Bečići, Rafailovići, Miločer, Sveti Stefan, Pržno, Petrovac, Buljarica); svih plaža, trgova, parkova i javnih površina pogodnih za okupljanja koje se nalaze na teritoriji ove opštine kao i platoa ispred Starog grada. Opštinski Tim je donio odluku da na prostoru Starog grada mogu boraviti samo vlasnici objekata i oni koji žive i rade na ovom lokalitetu, u skladu sa izdatim naredbama nadležnih državnih organa”, saopštili su, između ostalog, iz opštinskog Tima.

Za izvršavanje ovih mjera zadužena  je i odgovorna Komunalna policija Budva, a ukoliko bude potrebno pomagaće im pripadnici CB Budva i Službe zaštite i spašavanja.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply