Naredne sedmice podstičemo istraživački duh

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice biće održane dvije besplatne radionice. Djeca predškolskog uzrasta vježbaće spretnost, prolazeći NTC poligon, dok će stariji razvijati radoznalost i strpljenje u toku eksperimentaonice.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e- mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox FB stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U četvrtak, 18. februara sa početkom u 18.30 sati uslijediće zanimljiva edukativna radionica, pod nazivom Eksperimentaonica, a mogućnost prijavljivanja imaće djeca od 7 do 12 godina.

Osnovnoškolci će imati priliku da se, pomoću jednostavnih sastojaka na zabavan i praktičan način, upoznaju sa hemijskim i fizičkim reakcijama. Na ovaj način, kroz eksperiment će bolje upoznati svijet oko sebe i prirodne pojave koje nas okružuju. Mališani će razvijati radoznalost, strpljenje i logiku. Cilj radionice je da na zanimljiv način razvijaju kritičko razmišljanje. Podsticaće istraživački duh i mogućnosti rješavanja problema. Osim toga, imaće priliku da se zajedno sa svojim vršnjacima zabave, a pri tome kvalitetno vrijeme provedu usvajajući nova znanja. Radionicu vodi Marina Bokan.

U petak, 19. februara u 18 sati biće održana NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PPU Artić Pinokio i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID – 19. Svi prisutni, kao i djeca starija od pet godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na osam.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply