Neprovjerene objave na društvenim mrežama uznemirile roditelje

Prosijedi muškarac, plavih očiju, srednjih godina, koji upravlja bijelim kombijem, vreba djecu i prilazi im u blizini školskih objekata – neke su od informacija koje se već danima šire posredstvom društvenih mreža, ali i roditeljskih viber grupa. Na osnovu dosadašnjih policijskih provjera nije potvrđeno da roditelji imaju razloga za brigu, a iz Uprave policije pozivaju građane da, ako imaju saznanja o sličnim događajima, podnesu prijave. Takođe, upozorili su ih da budu oprezni sa dijeljenjem neprovjerenih objava na društvenim mrežama.

Zabrinuti za bjezbjednost djece, povodom informacija o sumnjivoj osobi, reagovali su mnogi roditelji iz Bara, Tivta, ali i Podgorice.

Kako su za portal Roditelji.me kazali iz UP-a, barskoj policiji su prijavljena dva slučaja koja se mogu povezati sa ovom pričom, ali su obje prijave povučene.

„U prvom slučaju je prijava povučena zbog nesporazuma, a u drugom slučaju je jer je po kazivanju podnosioca prijave, roditelja, dječak star devet godina priču izmislio“, kazali su iz Uprave policije.

Prema njihovim saznanjima, fotografija lica koja kruži društvenim mrežama nastala je negdje u Boki i o tome je obaviješten Centar bezbjednosti Herceg Novi.

Osobe koje su dijelile ovaj sadržaj putem društvenih mreža su službenicima Centra bezbjednosti Bar, u čijoj je to bilo nadležnosti, kazali da nemaju saznanja o identitetu tog lica. Objavu su, kako su izjavili, vidjeli na jednom Instagram profilu i odlučili da je podijele zbog zabrinutosti za svoju djecu.

„Tivatskoj policiji su krajem januara tri roditelja prijavila da je njihovoj maloljetnoj djeci prilazilo nepoznato lice i pokušalo da stupi sa njima u komunikaciju. Policija je po prijavama postupila i obavijestila nadležno tužilaštvo i Centar za socijalni rad. U odnosu na četvrtu prijavu da je jedan dječak primjetio lice sa fotografije u dvorištu jedne škole, policija je utvrdila da nije riječ o toj osobi, nego o jednom roditelju koji je došao po svoje dijete“, rekli su iz Uprave policije.

Policija svakodnevno, kako su dodali, obilazi dvorišta škola, šetališta i mjesta u neposrednoj blizini. Navode da prilikom tih obilazaka razgovaraju sa roditeljima kako bi ih posavjetovali da djeci skrenu pažnju da ne komuniciraju sa nepoznatim osobama.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply