Pukotine na objektu iselile dio đaka iz učionica

Foto: Vijesti

Učenici podgoričke OŠ „Vladimir Nazor“ od sjutra će nastavu pohađati po kombinovanom modelu, a razlog za to nije epidemiološka situacija, nego statička bezbjednost jednog od paviljona školske zgrade.

Zbog pojave pukotina na objektu, nakon konsultovanja stručnjaka i nadležnih iz Ministarstva prosvjete, uprava škole je donijela odluku da taj paviljon do popravke ne koristi za nastavu.

Đaci od prvog do petog razreda će nastaviti da pohađaju časove u školi, dok će za ostale važiti drugačiji model nastave, zavisno od prostornih kapaciteta.

Prema riječima direktorke škole Ljiljane Krivokapić, jedini razlog za ovakvu odluku je bezbjednost djece i zaposlenih.

„Nakon velikih kiša došlo je do pojave pukotina. Odmah smo reagovali, obavijestili nadležne i svakodnevno pratili šta se dešava. Tri puta su nas obišli stručnjaci, koji su takođe potvrdili da je veoma urgentna situacija i da ne preporučuju korišćenje tog prostora. Konačnu odluku o tome donosi direktor, a ne želeći ni u jednom trenutku da ugrozimo bezbjednost đaka i zaposlenih ocijenili smo da je najodgovornije zatvoriti paviljon i hitno pristupiti sanaciji“, ističe Krivokapić.

Bezbjednost djece nije, smatra ona, bila do sada dovedena u pitanje, jer su se pukotine na objektu, kako su potvrdili i stručnjaci, pojavile odjednom, a reakcija škole je bila blagovremena.

„Ne želimo na bilo koji način da ugrozimo bezbjednost, pa zato smatram da ne treba rizikovati i odlagati rješenje ovog problema“, kazala je Krivokapić. 

Prema njenim riječima, o svemu su odmah obaviješteni Školski odbor, kao i Savjet roditelja.

Već narednih dana u trećem paviljonu OŠ „Vladimir Nazor“, koja je sagrađena prije 65 godina, biće izvedena mjerenja, na osnovu kojih će se znati tačan nivo oštećenja. Poslije tih ispitivanja i predračuna adaptacije, Krivokapić očekuje da će odmah početi i radovi, za šta imaju podršku Ministarstva prosvjete.     

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply