Snježna kraljica na sceni KIC-a i naredna dva dana

Foto: Gradsko pozorište/Duško Miljanić

Premijera predstave Snježna kraljica, koju je po tekstu H. K. Andersena, dramatizovao Evgenij Švarc, a režirao Jagoš Marković, biće izvedena danas u 18 sati u Velikoj sali KIC -a “Budo Tomović”, dok su reprize planirane za naredna dva dana, 6. i 7. februara u podne.

Kako je saopšteno iz Gradskog pozorišta Podgorica, karte se mogu kupiti online, putem mobilne  aplikacije Gradskog pozorišta Podgorica, kao i na biletarnici KIC-a, radnim danima od 9 do 20, a vikendom od 10 do 13 i od 17 do 20 časova. Informacije o predaji ulaznica mogu se dobiti pozivom na broj 020 664 237.

Predstava Snježna kraljica namijenjena je djeci starijoj od pet godina, a među glumcima koji igraju u njoj su Jelena Simić, Emir Ćatović, Vanja Jovićević, Maja Šarenac, Božidar Zuber i Miloš Pejović.

Direktor Gradskog pozorišta Stevan Koprivica kazao je na konferenciji za novinare organizovanoj povodom premijere da je predstava rađena prema jednoj od najboljih dramatizacija Andersena.

“Savremeno pozorište nam rijetko nudi emociju, a pogotovo su i dječija pozorišta počela da odmiču od emocije. Zaboravili smo one divne, čarobne bajke i čarolije kada djeca sa roditeljima uđu u jedan drugačiji svijet od onoga u kojem žive. Naprotiv, u jednom momentu se insistiralo da se u pozorištu za djecu prezentuje surova stvarnost. Ne, ovdje se prezentuje nešto što jeste nadgradnja, što je viša poetska istina, što je suočavanje sa ozbiljnim problemima, sa jedne strane na način koji je djeci prihvatljiv, a odraslima zanimljiv,” kazao je Koprivica.

Prema riječima umjetničkog direktora Dušana Kovačevića, Gradsko pozorište je ovom predstavom pokazalo da su tu za najmlađe i ispunjavaju suštinu, a to je da djecu pozorišnim komadima treba podučiti i zabaviti.

Reditelj predstave Jagoš Marković je istakao da je Snježna kraljica predstava o ljubavi, o onome kakav bi svijet trebao da bude i djeci i odraslima.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply