Radionice posvećene jezičkim i likovnim aktivnostima

Naredne sedmice Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji organizovaće dvije kreativno – edukativne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Kombinacijom različitih sadržaja podržavaćemo spontano usvajanje engleskog jezika i podsticati maštu i kreativnost.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e -mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox FB stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U srijedu, 10. februara sa početkom u 18 sati biće održana kreativna radionica Sve za dječiju ljubav, koju organizujemo u saradnji sa Animatorima Rent a party.

Radionica je osmišljena tako da djeca uz podstrek i stimulaciju  radioničara, koristeći posebno pripremljeni material od papira, raznih oblika, kreiraju čestitke. Napravljene čestitke mogu iskoristiti kao poklon i izraz ljubavi svojim bliskim osobama. Cilj radionice je da djeca iskoriste kreativnost, ljubav i volju, dok će svoje želje i zamisli pretvoriti u umjetničko djelo kojim će iskazati osjećanja. Radionicu vode predstavnice Animatora Bojana Radojević i Šejla Kajić. Namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 7 godina.

U četvrtak 11. februara u 18 sati biće organizovana dvojezična radionica Ivica i Marica, koju organizuje nezavisni projekat Čigralište, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 8 godina. Sigurni smo da znate da su se Braća Grim – Vilhelm i Jakob bavili sakupljanjem narodnih priča i legendi i njihovim zapisivanjem. Bajku Hansel i Gretel (u našem prevodu Ivica i Marica) objavili su prvi put 1812. godine, a njeno porijeklo je mnogo starije – i uprkos svemu tome ni danas ne gubi na aktuelnosti.

Uz čitanje i razgovor na našem i engleskom jeziku, za naše drugare pripremili smo zanimljive jezičke I likovne zadatke i posebno osmišljenu igru, a njihov trud će kao i uvijek biti nagrađen diplomama. Kombinacijom različitih sadržaja podržavaćemo spontano usvajanje engleskog jezika i podsticati maštu i kreativnost.

Radionicu vodi profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić i dio je ciklusa Let’s be lingual.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID – 19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 8.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply