Naredne sedmice pravimo domaći sladoled i čokoladu

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice organizuju dvije kreativne radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta, pa će učestvovati u procesu izrade domaćih, zdravih poslastica, ali i razvijati kreativnost.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e- mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox FB stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 2. februara u 17.30 sati biće organizovana kulinarska radionica, pod nazivom Kako nastaju dječije omiljene poslastice, a realizujemo je u saradnji sa kompanijom Mille Baci. Radionica će biti održana u njihovim prostorijama u Podgorici, naselje Rogami (nakon prijave učesnici će dobiti detaljne instrukcije o mjestu održavanja).

Cilj radionice je prilika da se djeca upoznaju sa izradom omiljenih poslastica na zdrav i prirodan način. Osim toga, u fokusu će biti i edukativni dio o lokalnoj domaćoj proizvodnji i razvoju svijesti o značaju nacionalne proizvodnje. Konkretno, na ovoj radionici prijavljena djeca imaće priliku da u posebnom opremljenom prostoru, za ovu namjenu, sama prave 100 % prirodne domaće sladolede i čokoladu, koji su njihove omiljene poslastice. Na taj način biće direktno uključeni u proces izrade, od pripreme do njihovog finalnog autentičnog proizvoda, tačnije poslastice.

Mogućnost prijavljivanja imaju djeca uzrasta od 6 do 12 godina. Radionicu vodi izvršna direktorica Mille Baci, Bojana Otašević, a profesionalni fotograf Radoje Burzan zabilježiće dio atmosfere.

U srijedu, 3. februara u 18 sati organizujemo likovnu, kreativnu radionicu pod nazivom Moja zimska ptica, namijenjenu djeci uzrasta od 6 do 12 godina.

Kombinovanom tehnikom, upotrebom kolaža, preciznim i slikanjem u slojevima, kao i korištenjem slobodnog pokreta četkicom, djeca će razvijati motoričke vještine, stvarajući svoje autentične radove.

Upravo ova raznovrsnost u izradi jednog rada, omogućava interesovanje do samog kraja, budući da će njihovu kreativnost ispoljiti na potpuno drugačiji način. Uz druženje sa vršnjacima uposliće svoje prstiće, ali i razgovarati o pticama stanaricama koje su sa nama i u toku zime. Radionicu vodi Milena Baćović.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID – 19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na osam.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply