Od narednog mjeseca besplatne radionice o glumi i filmu

U okviru projekta Vizuelna zbirka, čija će realizacija početi idućeg mjeseca, djeca od 11 do 18 godina moći će da besplatno pohađaju online časove glume i filma.

Radionice će, u ulozi mentorki, voditi glumica Anđela Radović i producentkinja Tina Kuzman, a djeca će imati prilike da uče o dramskoj umjetnosti. Upravo ta oblast im je, kako navode organizatori, u velikoj mjeri nedostupna kroz klasični sistem obrazovanja.

“Ideja projekta Vizuelna zbirka je drugačiji pristup edukaciji, koji će mladima omogućiti da istražuju svoj kreativni izraz, a mentorima da idu u korak sa novom tehnologijom. Radionice će trajati pet sedmica i biće besplatne”, navode iz nevladinih organizacija Munja i Pakt koje realizuju projekat, podržan na konkursu Za svako dobro, od strane crnogorskog Telekoma.

Polaznici će u dvije grupe (uzrasta od 11-14 i 15-18 godina), pohađati časove preko platforme Zoom, a na kraju će praviti i kratki film kao autentičnu audio-vizuelnu interpretaciju odabrane pjesme.

“Sav materijal biće izmontiran u jednu vizuelnu zbirku, a polaznici će imati priliku i da na okruglom stolu promovišu i podijele svoje radove sa vršnjacima i širom javnošću”, naveli su organizatori.

Svi zainteresovani mogu poslati prijavu na mail [email protected], a potrebno je da navedu ime i prezime, školu i razred, kao i da napišu kratko motivaciono pismo, u kojem će reći zašto žele da pohađaju radionicu.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply