Policija saslušala aktere maloljetničkog nasilja

Policija je juče, ubrzo nakon objavljivanja snimka, identifikovala sve aktere maloljetničkog nasilja, koje se dogodilo Baru. Djeca su sinoć, prema navodima Portala Bar, u pratnji roditelja saslušana u policiji.

Žrtva maloljetničkog nasilja je trinaestogodišnji dječak iz Bara, koga je brutalno,  šakama u predjelu glave, tukao vršnjak, dok su drugi to posmatrali i snimali. U jednom momentu žrtvi prilazi još jedan iz grupe i udara  ga nekoliko puta. Sve se to dešava u centru Bara, u gusto naseljenom stambenom kvartu, ispred  marketa, u Makedonskom naselju.

Da je postupak u toku potvrdili su i iz barske policije.

“Identifikovani su akteri nasilja. Sa policijom preduzimamo mjere rasvjetljavanja. Glavni akter  kao i većina njih su mlađi od 14, a samo jedan dječak iz grupe je stariji od 14 godina”, kazao je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva tužilac Radovan Đurišić, koji je dodao da će se Tužilaštvo nakon prikupljenih dokaza izjasniti o eventualnom postojanju krivičnog djela.

Prema snimku u grupi je bilo sedam – osam dječaka.

Zastrašujući snimak surovog ponašanja, brutalnog udaranja vršnjaka, ponašanje grupe dječaka od kojih jedan napadaču govori “raskrvari ga”,  zgrozio je građane Bara, al ii ostalih crnogorskih gradova.

Izvor: Portal Bar

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply