Kako pomoći mladima da razviju socio-emocionalne vještine

NVO CAZAS u saradnji sa udruženjem Roditelji organizuje radionice koje za cilj imaju unapređenje prevencije zloupotrebe psihoaktivnih supstanci među mladima. Jedan od načina preventivnog djelovanja, o kojem će biti riječ na roditeljskim radionicama, je i jačanje socio-emocionalnih vještina.

Dvodnevna radionica će biti održana u četvrtak i petak (28. i 29. januara) u 16.30 sati u hotelu Ramada u Podgorici. Učesnici će imati priliku da se informišu o modelima saradnje između roditelja i škole, kada su u pitanju školske politike u odnosu na psihoaktivne supstance. Osim toga, biće im objašnjeno i koja je uloga roditelja u kreiranju tih politika.

Tokom drugog dana, više pažnje će biti posvećeno socio-emocionalnim vještinama i razlozima zašto one daju najbolji rezultat kada je u pitanju prevencija zloupotrebe psihoaktivnih supstanci kod mladih. Radionice će sadržati i praktične primjere i vježbe koje će roditeljima pomoći da sami razvijaju ove vještine kod djece.

Prijave za učešće na radionici potrebno je slati putem mejla [email protected] ili pozivom na broj telefona 067 602 345. Broj mjesta je ograničen.

Događaj se organizuje uz poštovanje mjera za prevenciju koronavirusa, uz distancu i obavezno nošenje maski.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply