Naredne sedmice dvije radionice za predškolce i osnovce

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice, zajedno sa partnerima, organizuje dvije edukativne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Stariji će razvijati vijuge aritmetičkim kalkulacijama, dok će mlađi sa logopedima raditi na jezičkim funkcijama.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e- mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox FB stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 25. januara od 18 sati biće održana radionica Suan Pan mentalna aritmetika koju organizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Mentalna aritmetika je razvojni program koji se sastoji od aritmetičkih kalkulacija gdje se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke. Metodika rada prilagođena je uzrastu djeteta, a prate je razne kreativne igre i druge stimulativne aktivnosti u cilju bolje socijalizacije, podizanje samopouzdanja učenika i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja.

Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 14 godina, koju vodi Bojana Gardašević.

U srijedu, 27. januara sa početkom u 18 sati i 30 minuta biće održana radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje, koju organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos, a namijenjena je djeci uzrasta od 3 do 5 godina.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno- jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Osim toga planirane su i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike, sukcesivnih funkcija. Radionicu vodi logoped Vlado Medojević.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID – 19. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 8.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply