Pokrenuti postupci za razrješenje Veselina Pićurića i Radmile Backović

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta pokrenulo je postupke za razrješenje direktora podgoričke Srednje eletrotehničke škole Veselina Pićurića, ali i nikšićkog vrtića “Dragan Kovačević”, Radmile Backović.

Postupci su, kako su objavile Vijesti, pri kraju, a ovi direktori biće najvjerovatnije vrlo brzo smijenjeni.

Direktori ovih ustanova, kako su izvori lista nezvanično kazali, odavno je trebalo da budu smijenjeni, a samo za Pićurića smjenu je tri puta u prethodnih nekoliko godina tražila i Prosvjetna insprekcija.

Prema nezvaničnim informacijama vršilac dužnosti direktora Srednje eletrotehničke škole biće profesor te ustanove Slobodan Tadić.

O direktorima kojima su tokom mandata zabilježene nepravilnosti u radu nedavno je bilo riječi i tokom sastanka ministarke Vesne Bratić sa predstavnicima Centra za građansko obrazovanje.

“Predstavnici CGO su apostrofirali slučajeve kontroverznih direktora obrazovnih javnih ustanova, poput direktora Srednje eletrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice Veselina Pićurića, zatim direktora Srednje pomorske škole u Кotoru Veljka Botice i direktorke JPU “Dragan Кovačević” u Nikšiću Radmile Backović”, saopšteno je iz kabineta tada ministarke Bratić.

CGO je redovno slao inicijative za smjenu resornom ministru, uz prateću dokumentaciju koja je ukazivala na nesavjestan rad ovih direktora.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply