Naredne sedmice poligoni spretnosti i jezičke vježbe

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice mališani će razvijati govor, bogatiti rječnik, osmišljavajući svoje priče, dok će malo stariji vježbati spretnost i snalažljivost, prolazeći NTC poligon.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e- mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox FB stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 19. januara od 18 sati biće održana NTC radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa.

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 8 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović, a njihov cilj je podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanje brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom.

U srijedu, 20. januara u 18 sati organizujemo radionicu Od sličice do pričice, koja je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 7 godina. Cilj radionice je da djeca bolje razvijaju i vježbaju govor, a priče u slikama su poznate kao jedna od najboljih metoda za vježbanje govora kod djece, ali i za razvijanje mašte, bogaćenje rječnika, razmišljanje. Tokom radionice djeca uz pomoć slika vježbaju govor, maštaju osmišljavajući svoje priče dok u isto vrijeme uče kako se pravilno formiraju rečenice i kakva sve značenja mogu imati riječi. Osim priča u slikama, djeca tokom radionice kroz određene jezičke vježbe primjerene tom uzrastu, vježbaju pravilan izgovor, dikciju i bogate rječnik. Radionicu vodi Danijela Knežević, menadžerka kreativnih komunikacija.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID – 19. Svi prisutni, kao i djeca starija od pet godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na osam.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply