Ove sedmice pravimo ramove za slike i učimo se strpljenju

U Igračkoteci i Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici ove sedmice biće ogranizovane dvije kreativno -edukativne radionice, u okviru kojih će mališani praviti personalizovane drvene ramove za slike, ali se i kroz igru učiti strpljenju.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e- mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox FB stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U srijedu, 13. januara u 18 sati počinje kreativna radionica pod nazivom Rukice pune umijeća, a vodiće je socijalna radnica Mirjana Zečević. U toku radionice prijavljena djeca imaće priliku da izrađuju personalizovani drveni ram, koji će ukrasiti njihove sobe ili poslužiti kao poklon njima dragim osobama. Upotrebom različitog materijala, razvijaće motoričke vještine, kreativnost ali i podsticati svoju jedinstvenost. Na ovaj način usvajaju nove informacije i znanja na temu reciklaže i kako sve mogu iskoristiti materijal, praktično, kao ukras, koji će biti podsticajan za nove ideje. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 9 godina.

U četvrtak, 14. januara u 18 sati uslijediće kreativno-edukativna radionica pod nazivom Preciznost i znanje, za veselo igranje, a namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 7 godina.

Igra predstavlja najvažniji metod učenja, jer je to način da se mališani razvijaju, istražuju, otkrivaju i stiču nova znanja i iskustva. U skladu sa tim, na ovoj radionici prijavljena djeca će osim zabave, imati priliku da igrom usvajaju motoričke,  kreativne vještine i preciznost. Strpljenje i čekanje reda su takođe bitne osobine koje će razvijati tokom ove radionice, i to uz druženje sa vršnjacima, pri čemu će njegovati i timski duh. Radionicu vode socijalne radnice Tanja Ćirović i Katarina Čarapić.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID – 19. Svi prisutni, kao i djeca starija od pet godina su obavezna da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Broj djece je ograničen na 8.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply