Pomozimo djeci iz Hrvatske -donirajmo igračke, knjige, bojice…

Svi koji žele da pomognu djeci Petrinje, Gline, Siska i ostalih hrvatskih mjesta pogođenih razornim zemljotresima koji su ih zadesili prethodnih sedmica, mogu da se uključe u akciju Djeca djeci, koju je pokrenula grupa humanih žena iz Podgorice.

One će do 15. januara, kada je organizovan prevoz donacija, prikupljati igračke, društvene igre (Ne ljuti se čovječe, Monopol, Šah, puzle, karte…), knjige, bojanke, bojice, flomastere, plastelin.

“Na desetine svakodnevnih potresa veoma loše utiče na svakog, a pogotovo na djecu. Ne spavaju noću, žive u strahu. Hrana i odjeća jesu neophodni ali im treba nešto da se zabave, skrenu i zaokupiraju misli”, objavila je jedna od inicijatorki akcije, Biljana Popadić Otašević.

Zainteresovani da se uključe u akciju mogu direktno kontaktiraju Popadić Otašević ili nas mogu kontaktirati Udruženje Roditelji u inboxu za upute o dostavi donacija.

Od ponedjeljka, 11. januara ih možete donijeti u prostorije Telekoma u Podgorici (Glavni ulaz zgrade – Moskovska 29, arhiva), kao i Igračkoteke i Razvojnog centra u Podgorici, u ulici Bracana Bracanovića od 9 do 19 sati.

Jedna od lokacija za predaju donacija je i portirnica Vijesti u Podgorici, na Trgu Nezavisnosti bb kao i oglasno odjeljenje Pobjede (južna tribina Stadion Budućnosti, prizemlje) i u staroj zgradi u Bulevaru Revolucije 15, od 8 do 20 h (vikendom do 18h).

Poželjno je na kesi ili kutiji napisati za koji uzrast je prilagođena donacija, broj komada stvari koje se nalaze u kesi/kutiji i napisati POMOĆ ZA DJECU IZ HRVATSKE.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply