Samo u Podgorici oduzeto više od 17 hiljada petardi

Od početka akcije Petarda, 14. decembra do danas, službenici Centra bezbjednosti su u Podgorici oduzeli ukupno 17.702 komada petardi II razreda, kao i 152 vatrometa, podaci su Uprave policije saopšteni danas portalu Roditelji.me.

Policija za sada, kako su kazali, nema informacije da su u zdravstvenim ustanovama u minulih 15 dana pomoć tražile osobe sa povredama zadobijenim usljed upotrebe pirotehničkih sredstava.

U okviru kontrole legalnih i nelegalnih trgovačkih i drugih objekata koji mogu koristiti za skladištenje i distribuciju pirotehnike, koje se sprovode svakodnevno, uočene su nepravilnosti u više slučajeva. Sva pronađena pirotehnička sredstva su oduzeta, a da bi počinioci bili kažnjeni uključene su inspekcijske službe.

“Što se tiče prijava građana vezanih za nelegalnu prodaju pirotehničkih sredstava, od strane D.V. prijavljeno je da se nelegalna prodaja obavlja u jednom od maloprodajnih objekata u TC Gintaš. Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su na tom mjestu zaplijenili određenu količinu pirotehničkih sredstava i dalje upoznali nadležne inspekcijske službe”, naveli su iz Uprave policije.

Ista osoba proslijedila je i prijavu da petarde prodaju i u jednom objektu u Bloku V, ali policija u tom slučaju nije pronašla pirotehnička sredstva, čija je prodaja zabranjena shodno važećoj naredbi MUP-a.

“Operativna akcija Petarda se sprovodi u saradnji sa nadležnim inspekcijskim službama i zdravstvenim javnim ustanovama, kako bi se suzbila nelegalna prodaja pirotehničkih sredstava, kao i njihova upotreba, poštujući naredbu Ministarstva unutrašnjih poslova od jula ove godine”, saopšteno je iz UP, uz napomenu da će akcija Petarda trajati do 16.januara.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply