Sjutra predavanje za roditelje o online nasilju

Klub roditelja, nastavnika i djece Osnovne škole Oktoih iz Podgorice organizovaće sjutra, 22. decembra u 18 sati predavanje namijenjeno roditeljima na temu Online vršnjačko nasilje – procedure. Gost na predavanju biće mr Jakša Backović, rukovodilac Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala iz Uprava policije Crne Gore.

Svjesni činjenice da je online vid komunikacije najviše izražen u posljednje vrijeme kako kod odraslih, tako i među djecom, vjerujemo da je posebno važno govoriti na temu prevencije ovog tipa nasilja, ali i o načinima reagovanja kada do njega dođe.

Pitanja na koja će roditelji, između ostalog, moći da dobijete odgovor su: Šta podrazumijeva bezbjednost na internetu? Šta da radimo kada se neki problematični snimak širi društvenim mrežama? Koja je procedura prijave online nasilja? Na koji način roditelji treba da razgovaramo sa djecom o njihovoj bezbjednosti dok su na internet?

Predavanje će biti organizovano online, putem ZOOM platforme. To znači da predavanje možete pratiti iz svojih domova, ali je važno da se pripremite i preuzmete ovu aplikaciju putem linka: https://zoom.us/support/download . Možete je instalirati na računaru ili telefonu. Ukoliko budete imali nekih pitanja ili nedoumica, za pomoć se možete obratiti i putem email-a udruzenje.roditelji2@gmail.com ili telefona 020 511 983.

Link za pristup predavanju: https://us02web.zoom.us/j/82608621288.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply