Lara Redžepagić pobjednica Naše radosti

Foto: Dječiji savez

Podgoričanka Lara Redžepagić, koja je izvodila numeru Gorsko oko, ovogodišnja je pobjednica Međunarodnog festival dječije pjesme Naša radost. Manifestacija je juče održana u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović”, a zbog epidemiloške situacije ovogodišnje izdanje festivala upriličeno je bez prisustva hora i publike, uz direktan prenos na RTCG.

Tekst za pobjedničku kompoziciju napisao je Dragan Radulović, za muziku je zaslužan Zoran Proročić, a aranžman je uradio Saša Tamindžić.

Drugu naradu za kompoziciju osvojila je Nataša Latković za pjesmu Nema svirke bez klavirske dirke, koju je izvodila Darija Gilić, dok je treća nagrada za kompoziciju pripala Danijelu Alibabiću za numeru Dječiji snovi, u izvođenju Darije Vračević.

Nagradu dječjeg hora Zvjezdice i dječjeg žirija dobila je Ines Asanović za pjesmu Tatina.

Odluka stručnog žirija je da nagradu za najmlađeg učesnika uruči Hani Popović, a za scenski nastup Pavlu Bogićeviću. Nagrada za tekst otišla je u ruke Milanu Periću za pjesmu Svijet radosti, a za aranžman Predragu Nedeljkoviću za numeru Nafršteni nosić. Priznanje za najboljeg solistu osvojio je Pavle Bogićević, druga je bila Iva Nikčević, a treća Anđela Stijepović.

Ove godine takmičilo se 16 talentovanih mališana, a to su: Anja Mugoša ( Podgorički vrapci), Iva Nikčević (Brat), Sara Boričić (Mamine zvijezde), Anđela Stijepović (Svijet radosti), Irina Lipovina (Bajke), Darija Vračević (Dječiji snovi), Ivona Brnović (Mojoj sestri), Lara Redžepagić (Gorsko oko) Ines Asanović (Tatina), Hana Raičević (Etikete), Vladana Todorović (Hajde sad), Darija Gilić (Nema svirke bez klavirske dirke), Jana Sjekloća (Nafršteni nosić), Dora Grbović (Srce od papira), Pavle Bogićević (Toša mačak) i Hana Popović (Zeka). Organizator festivala je JU Dječji savez iz Podgorice.

Izvor: MNE magazin

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply