Do petka produžena besplatna mjerenja učenika

Besplatna antropometrijska testiranja učenika osnovnih i srednjih škola na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje produžena su do 27. novembra, saopšteno je iz te univerzitetske jedinice.

Navodi se da je mjerenje bilo planirano od 16. do 20. novembra.

“Saradnici u nastavi tog fakulteta su, uz strogo poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela i uz pratnju roditelja, testirali učenike prvog, četvrtog, petog i šestog razreda osnovnih škola kao i učenike prvog i drugog razreda srednjih škola”, piše u saopštenju.

Odmah nakon mjerenja učenici i roditelji dobili su rezultate o mišićnoj masi, procentulanim vrijednostima potkožnih masti, mineralnom sastavu kostiju, proteinima u tijelu, indeksu tjelesne mase i parametrima metabolizma.

Tokom testiranja koristila se inovativna vaga koja radi na principu bioelektrične impedanse za procjenu tjelesne kompozicije. Riječ je o najsavremenijem načinu i sa najinovativnijom opremom.

Mjerenje učenika u osmodnevnom periodu, a koji obuhvata populaciju učenika iz Nikšića, nastavak je projekta koji će se realizovati na području cijele Crne Gore.

Mjerenja će realizovati saradnici u nastavi sa nikšićkog Fakulteta Pavle Malović, Marija Bubanja, Dragan Baćović i Erol Vrević.

Izvor: Mina

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply