Medela podrška prijevremeno rođenim bebama

Sponzorisana objava

Svjetski dan prijevremeno rođenih beba, 17. novembar ove godine, deseti put se obilježava u svijetu, sa idejom da se pažnja društva usmjeri na ozbiljne probleme prijevremeno rođenih beba i njihovih roditelja.

Za prijevremeno rođene bebe od posebne je važnosti majčino mlijeko. Dojenjem odnosno izmlazanjem mlijeka, majka pomaže bebi u borbi protiv mnogih uobičajenih pojava usljed prijevremenog porođaja.

Žive ćelije u majčinom mlijeku koje štite bebe od infekcija su čak važnije za prijevremeno rođene bebe nego za one rođene u terminu. Prijevremeno rođene bebe su pod većim rizikom od infekcija jer njihov imuni sistem je prilično nezreo. 

Bez obzira na to da li je vaša beba spremna da doji ili ne, bebe se mogu hraniti izdojenim mlijekom putem cjevčice da bi im se obezbedili svi potrebni nutrijenti. Ukoliko ne možete da budete sa bebom, vaše izdojeno i sačuvano mlijeko će joj biti značajna podrška i kada bude spremna za život van inkubatora.

Kompanija Medela ima set proizvoda koji majkama i bebama mogu biti podrška u ovom procesu.

SoftCup hranilica idealna je za hranjenje beba koje imaju poteškoće tokom sisanja. Odlična je alternativa hranjenju iz čašice. Zakrivljeno dno flašice omogućava da se iskoristi svo mlijeko iz flašice. Svojim mekim silikonskim vrhom u obliku kašičice omogućava lak i nježan način hranjenja. Količina mlijeka koju beba uzme može se lako pratiti i kontrolisati.

Supplemental Nursing System – sistem za relaktaciju ili sistem za dohranu beba, namijenjen je majkama koje žele da uspostave laktaciju, kao i kod prijevremeno rođenih beba, beba koje sporije napreduju i kod usvojenih beba. Sistem podržava jedinstveno povezivanje majke i bebe, motivišući ih oboje da nastave put ka uspješnom dojenju – majku da stvara mlijeko, bebu da nastavi da sisa. To se može postići tako što će beba tokom podoja dobijti iz sistema dodatno mlijeko.

Special Needs hranilica namijenjena je bebama koje nisu u mogućnosti da naprave vakuum i omogućava im da koristeći minimalni pritisak  na cuclu izvuku mlijeko iz flašice. Protok tečnosti se mijenja jednostavnim okretanjem flašice.

Sve ove proizvode moožete kupiti u svim bolje opremljenim apotekama.

Samo vi možete svojoj bebi pružiti svoje nevjerovatno mlijeko!

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply