Otvoren poziv za volontiranje u Poljskoj

Akwedukt organizacija iz Poljske poziva sve mlade ljude od 18 do 30 godina, koji su raspoloženi da uče i rade, kreativni su i odgovorni, da se prijave za volontiranje u trajanju od 12 mjeseci.

Ovaj ESC program omogućava mladima da iskuse život u inostranstvu dok uče i doprinose svijetu. Ovo je izvrsna prilika da obavljate značajan posao i usvajate nova znanja, dok su vam hrana, smještaj, putni troškovi, džeparac, osiguranje i mentorstvo pokriveni.

Glavne misije volontera će biti:

– Obrazovne i pedagoške aktivnosti, uz promociju metoda neformalnog obrazovanja.

– Evropska kulturna otvorenost i razni oblici kulturnog obrazovanja.

– Zajednički projekat sa 16 volontera u 8 različitih mjesta za domaćinstvo.

Tokom volonterskog angažmana, učesnici će imati priliku da organizuju radionice u skladu sa vještinama, iskustvima i interesovanjima koje posjeduju (radionice filma, ručni rad, IT, gluma, ekologija, jezici, ostalo), organizujete vanškolske aktivnosti za mlade – vođenje jezične grupe, interkulturalne aktivnosti  – kulturne večeri i ljetnji i zimski kampovi za djecu.

Otvorena mjesta za volontiranje:

Specijalizovana škola za radnu rehabilitaciju i profesionalizaciju – 1 muškarac

Osnovana 1957. godine, ova škola u Kwidzynu ima za cilj da pripremi tinejdžere s invaliditetom za rad i samostalan život, koristeći raznovrsni nastavni plan i program pored tradicionalne nastave. Imaju i praktičnu nastavu (kuvanje, vrtlarstvo) i terapijske časove (terapija sa konjima, fizikalna terapija…), časove sporta (bazen, košarka) i kreativnu nastavu (crtanje, grnčarija).

Vrtiću selu Gardenija – 2 mjesta

Vrtići funkcionišu kao vaspitni i obrazovni centri. To je mjesto na kojima se zdrava i djeca s invaliditetom druže zajedno. Svakom djetetu pružaju priliku da se zabavi i uči na sigurnom, prijateljskom mjestu, gdje je sve prilagođeno njihovim potrebama i razvoju. Oblikuje se emocionalna otpornost kod djece sa različitim fizičkim i intelektualnim sposobnostima. Vrtići doprinose dječijem znanju o svijetu koji ih okružuje.

FLOW Foundacija – 1 mjesto

Fondacija Flow djeluje kao centar za krizne intervencije i mjesto socijalne integracije djece i mladih iz osjetljivih kategorija. Sprovodi aktivnosti kao što su pravni savjeti, psihološke konsultacije, radionice o socijalnim ili roditeljskim vještinama, ali takođe se razvijaju i sprovode individualni korektivni i edukativni programi za osobe koje vrše nasilje u porodici i edukativne radionice za različite grupe (trudne maloljetnice, invalidi, starije osobe).

Zainteresovani se mogu prijaviti slanjem CV-ja i aplikacione forme na e-mail adresu [email protected] najkasnije do 16.novembra 2020.godine. Za više informacija o pozivu preuzmite i info paket.

Takođe, ukoliko imate neke nedoumice ili dileme vezano za proces apliciranja i ESC programa za mlade možete kontaktirati i udruženje Roditelji putem e-mail adrese [email protected] .

Udruženje Roditelji je od 2019. godine akreditovana ESC organizacija sa mogućnošću slanja volontera u druge evropske zemlje ili primanja volontera iz drugih država.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply