Škole od ponedjeljka otvorene u svim opštinama

Škole u Podgorici, Budvi, Ulcinju, Mojkovcu, Cetinju i Žabljaku otvaraju se od ponedjeljka, 16. novembra, odlučeno je nakon novih preporuka i dogovora Ministarstva prosvjete sa Institutom za javno zdravlje.

Škole u ovim opštinama su bile zatvorene na osnovu odluke Ministarstva prosvjete i Instituta, a zbog rasta broja zaraženih u njima. Današnjom odlukom Ministarstva i Instituta, ukida se sistem semafora koji je važio u školama od oktobra.

Od ponedjeljka će škole raditi po modelu koji je od početka školske godine usvojilo Ministarstvo prosvjete, što znači da će đaci od 1. do 6. razreda osnovne škole i 1. razreda srednje pohađati nastavu u učionici, a ostali na daljinu, ali uz konstantne konsultacije i provjere znanja u školi.

“Kako je procijenjeno da su škole, usljed pridržavanja propisanih mjera do sada bile u najvećoj mjeri bezbjedne, kao i zbog svijesti da obrazovanje treba u svakom momentu bude među prioritetima, škole su izuzete iz dosadašnjeg sistema semafora. Naravno, naglašavamo da će se stanje jednako intenzivno pratiti, kako bi se osiguralo da se epidemija u najvećem sistemu nastavi držati pod kontrolom”, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

Za to smatraju neophodnim da imaju kvalitetnu saradnju sa roditeljima, koja je, kako kažu, i do sada bila dobra, uz očekivana pitanja i dileme koje su se javljale.

U Ministarstvu prosvjete su uvjereni da će tako biti i ubuduće, a oni i Institut su na raspolaganju za sve eventualne dodatne informacije.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply