Ne mučimo djecu preteškim pismenim zadacima i testovima

Direktorica Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici Zoja Đurović pozvala je kolege, profesore svih škola da ne “muče djecu preteškim pismenim zadacima i testovima”. U postu na društvenoj mreži Facebook, Đurović je ocijenila da djeci ipak treba darovati suštinu, jer je forma dostižna.

“Poštovane kolege, profesori svih škola,

Ne mučimo ovu djecu preteškim pismenim zadacima i testovima. Šta su mogli naučiti, šta im se moglo pokazati za pola sata ( i manje ), svega mjesec dana? Zašto im zadavati ono što se nije imalo kad objasniti?

Noćas vidjeh uplakanu odlikašicu, sad učenicu prvog razreda jedne srednje škole, kako ne suši obraze jer ne razumije neke lekcije iz jednog opšteobrazovnog predmeta. A bistro dijete, naviklo na dobre ocjene.

Nemojmo, molim vas. Dovoljno je teško i nama, a njima posebno. Nemojte da im ogadimo školu, jer im je ova godina djetinjstva već ogađena. Korak po korak, naučiće. Neće nastavni planovi pobjeći nigdje. Darujmo djeci suštinu. Forma je dostižna i ne mora po svaku cijenu”, poručila je Đurović.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply