Otvaraju se škole u Ulcinju, Kolašinu i na Cetinju

Škole na Cetinju, u Ulcinju i Kolašinu počinju od sjutra sa radom zato što je nivo kumulativne incidencije u tim opštinama nakon 14 dana od zatvaranja smanjen na manje od 800/100.000, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvjete.

Prošle nedjelje počele su sa radom, u skladu sa sistemom semafora, škole u Nikšiću, Pljevljima i Budvi.

Iz Ministarstva su podsjetili da prema takozvanom sistemu semafora, koji je izradio Institut za javno zdravlje za prosvjetu, škole prelaze na sistem učenja na daljinu na najkraće dvije nedjelje kada uđu u crveno, odnosno kada kumulativna incidencija u tim opštinama pređe 800/100.000.

“Sa druge strane, u zelenim opštinama, u kojima je kumulativna incidencija manja od  5 na 100.000 stanovnika relaksiraju se mjere, poput izlazaka đaka na odmor, a velika je mogućnost i relaksiranja odredbi o nošenju maski. Praktična nastava stručnih škola sprovodi se nezavisno od sistema semafora, zbog specifičnosti stručnih škola i nemogućnosti da se praksa, kao suština stručnog obrazovanja, vrši online. Naravno to važi samo ukoliko škola i poslodavac kod koga se praksa obavlja mogu da ispune sve epidemiološke mjere i zahtjeve”, navodi se u saopštenju.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply