Razvijamo vještine komunikacije i logičko razmišljanje

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice okupiće djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, organizujući dvije besplatne edukativne radionice. Predškolarci će usvajati nova znanja i vještine, stimulativnim igrama koje se posebno osmišljene za njih. Stariji drugari bogatiće fond riječi i učiti kako lijepo da govore.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e – mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox FB stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U srijedu, 4.novembra u 18 sati biće održana nova edukativna radionica pod nazivom Igrom riječi do rešenja, koja je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 6 godina. Interaktivnim aktivnostima koje uključuju timski rad, saradnju, brzinu i spretnost kod djece ćemo podsticati logičko razmišljanje i jednostavnije povezivanje pojmova. Zagonetkama, asocijacijama i rimama razvijaćemo takmičarski duh kod djece predškolskog uzrasta, ali time će se mališani i dobro zabaviti druženjem sa svojim vršnjacima. Na taj način, kroz igru, djeca brže uče i lakše usvajaju nova znanja. Radionicu će voditi studentkinje Fakulteta političkih nauka, sa smjera socijalnog rada i socijalne politike Nađa Bulatović i Vladana Vušurović.

U četvrtak, 5. novembra u 18 sati organizujemo radionicu Jezičko razgibavanje, na kojoj će drugari uz instrukcije Danijele Knežević, menadžerke kreativnih komunikacija, naučiti korisne vještine komunikacije. Jezičko razgibavanje je radionica namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina. U okviru ove radionice djeca na nenametljiv i zabavan način uče osnove komuniciranja, nadograđuju fond riječi i vježbaju verbalnu fluentnost (rječitost). Tokom radionice djeca sarađuju sa vršnjacima i uče se timskom radu kroz posebno osmišljene jezičke igre. Neke od igara u kojima djeca učestvuju tokom radionice su: premetaljke, ulančavanje riječi, rimovanje, asocijacije i pripovjedanje. Ove igre im pomažu da se ljepše izražavaju, obogate svoj rječnik i postižu bolje rezultate u školi, ali i vježbaju vještinu komuniciranja.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim mjerama koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezni da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Radionice su ograničene na maksimum osam učesnika.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply