Roditelji iz Budve traže da u školu idu sva djeca

Grupa roditelja iz Budva, čija djeca pohađaju OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” i Srednju mješovitu školu “Danilo Kiš”, okupila se danas na protestu, tražeći od nadležnih da dozvole nastavu u učionicama za đake iz svih razreda.

“Naš osnovni zahtjev je i da se škole u Budvi zatvaraju kada i ostale esencijalne djelatnosti i samo u slučaju ekstremnog broja zaraženih. Tražimo da škole budu posljednje što će biti zatvoreno, a ne kao nedavno da sve radi osim obrazovnih ustanova”, kazala je u ime roditelja Višnja Marković na današnjem protestu.

Kako prenosi RTV Budva, zahtjev da se časovi u njihovim školama organizuju za svu djecu, roditelji su juče uputili Ministarstvu prosvjete. Uprave škola su to, kako naglašavaju roditelji, već tražile od Ministarstva, ali je zahtjev odbijen.

“Zahtjev Ministarstvu je poslat u ime grupe roditelja osnovne škole, budući da nije formiran novi Savjet roditelja a stari više nema legitimitet, kao i u ime Savjeta roditelja srednje škole”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Marković, član bivšeg Savjeta roditelja i organizator okupljanja.

U dopisu upućenom Ministarstvu navode da su te dvije škole u mogućnosti da obezbjede uslove da se nastava za sve đake održava u školama, po propisanim mjerama o podjeli odeljenja radi obezbjeđenja fizičke distance.

“Zahtjevamo da se to dozvoli. Naša opština ima dosta slobodnih prostora koje bi eventualno mogla ustupiti na upotrebu i Drugoj osnovnoj školi tako da bismo, uz petrovačku školu koja već ima svoje kapacitete, mogli u potpunosti djeci našeg grada omogućiti obrazovanje kakvo zaslužuju i svi ostali građani ove zemlje.

Očekujemo da konačno obrazovanje podignete na odgovarajuće mjesto na listi prioriteta ovog Sistema, jer život će se nastaviti i posle epidemije, ali se bojimo da nećemo imati obrazovane mlade ljude da taj sistem održe u životu, a još manje da ga unaprijede”, naveli su, između ostalog, roditelji.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply