Roditelji iz Budve protestovali zbog organizacije nastave

Grupa roditelja iz Budve okupila se danas na protestu ispred Staroga grada, zbog, kako su naveli, načina na koji se izvodi nastava i nemogućnost da se roditelji izbore za slobodu izbora da li njihova djeca nositi maske.

Predstavnica roditelja Gabrijela Zajac je saopštila da su budvanska djeca diskriminisana i da su nametnute mjere koje se, kako je navela, kose sa svim onim što se dešava mimo škole, prenosi RTCG.

“Obraćam vam se u ime svih roditelja kojima je oduzeto pravo slobode izbora, donošenjem neustavnih mjera povodom takozvane pandemije COVID-19 u ime svih 1.532 roditelja koji su potvrdili online peticiju, od ukupno 3.600 koliko ih je potpisalo. Oduzeto nam je pravo na izbor i slobodnu odluku da li će naše dijete nositi masku učionici, dok sjedi sam u klupi na propisanoj distanci i samim tim ne može ugroziti nikog oko sebe, oduzeto nam je pravo da sami odlučimo da li će naše dijete pohađati redovnu školu ili ići online”, kazala je ona.

Ona je ukazala da predškolske ustanove i dalje redovno rade, bez obaveznih maski.

Zajac upozorava da je djeci je uskraćeno fizičko vaspitanje, dok se u školskim fiskulturnim salama koje se, između ostalog iznajmljuju, održavaju treninzi klubova sa istom tom djecom.

Okupljeni roditelji u Budvi tvrde da mjere ne važe za sve jednako i da se preporuke donose bez logike. Njihova djeca su, kako zaključuju, diskriminisana.

Hoćemo u školu, Ne uči doma, Zdravi ali glupi, Izgubi oči, a ništa ne nauči, Kao i svi tako i mi, Obrazovanje je skupo, neznanje je još skuplje, Hoćemo jednaka prava, Djeca su naše istinske svetinje, Stop širenju panike i straha, poruke su sa današnjeg skupa, objavile su Vijesti.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply