Naredne sedmice poligoni spretnosti, pažnje i koncentracije

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice predškolci će imati priliku da prisustvuju radionici Da nam škola bude laka, dok će malo stariji vježbati spretnost, prolazeći NTC poligon.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox FB stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 27. oktobra od 18 sati biće održana NTC radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić i NTC centrima Crne Gore –NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmijeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 8 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović. Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović, a njihov cilj je podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanje poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanje brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom.

U srijedu, 28.oktobra od 19 sati biće održana radionica Da nam škola bude laka, koju realizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Obrazovno-razvojni program namijenjen je djeci uzrasta od 4 do 6  godina i ima za cilj da kroz razvoj fine motorike, socijalne i emocionalne zrelosti, opažanja, pamćenja i pažnje omogući djeci lakši i uspješniji prelazak iz vrtića u školu. Program se izvodi kroz interaktivne aktivnosti koje uključuju timski rad, saradnju i individualno osamostaljivanje i prilagođen je uzrastu djeteta. Na taj način podstiče se razvoj intelektualne, socijalne i emocionalne spremnosti djeteta. Neke od aktivnosti kojima se stimuliše rani razvoj su grafo-motoričke vježbe, vježbe opažanja percepcije, vježbe slušanja i pričanja, matematičko-logičke vježbe, poligon spremnosti. Radionicu vodi Ivana Leovac Radulović.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim mjerama koje je propisalo Nacionalno kordinaciono tijelo za zarazne bolesti. Svi prisutni, kao i djeca starija od 5 godina su obavezni da imaju maske i poštuju distancu, koja će biti obezbijeđena na svakoj radionici. Radionice su ograničene na maksimum 10 učesnika.

Leave a Reply