Vaspitačica u Kotoru zaražena, 12 djece u samoizolaciji

Vaspitačica u kotorskom vrtiću Zlatne njive, u mlađoj vaspitnoj grupi, pozitivna je na koronavirus. Zbog toga je dio osoblja ovog vrtića upućen u samoizolaciju narednih 15 dana, ali i djeca iz ove grupe.

“Nakon što smo dobili informaciju da je vaspitačica u mlađoj vaspitnoj grupi pozitivna na COVID-19, svi roditelji su obaviješteni, a koleginice koje su sa njom boravile u grupi, tačnije jedna koleginica i asistent u nastavi, takođe su poslati na testiranje i dobile su rješenje o samoizolaciji. One su prijavile svoje kontakte. Ova vaspitna grupa zatvorena je narednih 15 dana”, saopštila je juče za Dan direktorica JPU Radost u Kotoru Vjera Rašković Perojević.

Ustanova ima osam objekata vrtića sa ukupno 30 vaspitno-obrazovnih grupa, i to 21 za uzrast vrtića i devet jaslenih.

Rašković Perojević naglašava da su u objektu vrtića na Zlatnim njivama četiri vaspitne grupe, pri čemu je u mlađoj, koja je zatvorena, boravilo dvanaestoro djece.

“Prošle sedmice u naše vrtiće je dolazilo oko 20 odsto od ukupno 850 upisanih mališana. Ove sedmice je taj broj već opao. Mi, inače, sprovodimo sve mjere u skladu sa preporukama koje smo dobili od resornog Ministarstva prosvjete, po smjernicama Instituta za javno zdravlje i njih ćemo se strogo pridržavati”,  naglašava ona.

Dodaje da su zaposleni opremljeni maskama i vizirima, te da se na ulazu u vrtić svakom djetetu mjeri tjelesna temperatura.

Svi objekti kotorskih vrtića su, ističe Rašković Perojević, generalno očišćeni i dezinfikovani. JPU Radost upošljava oko stotinu radnika, od čega 52 vaspitačice i 24 medicinske sestre.

Izvor: Dan

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply