Novi sportski tereni nisu dostupni svima

Foto: TV Vijesti

Građani Podgorice nedavno su dobili više sportskih terena, za šta su platili preko pola miliona eura, ali praksa je pokazala da nisu svi otvoreni za korišćenje. Stadion malih sportova je besplatan, ali ekipe moraju da zakažu dan ranije, dok se fudbalski teren kod Sportskog centra plaća po satu 15 ili 20 eura. U lokalnoj opoziciji kažu da će već na narednoj sjednici gradskog parlamenta tražiti da se odluke o korišćenju sportskih terena izmijene.

Prema riječima Miloša Bešovića iz preduzeća Sportski objekti, za teren koji se nalazi kod Sportskog centra Morača moraju važiti posebna pravila.

“Teren je u okviru gradskih terena i Sportskog centra Morača, gdje se naravno moraju poštovati neke mjere i kućni red. Plaća se, a cijena je 15 eura za sat vremena do 18 časova, a 20 eura od 18 do 22”, rekao je Bešović.

Ekipe koje žele da tu treniraju besplatno mogu se za dozvolu obratiti Sekretarijatu za kulturu i sport. Za razliku od ovog terena košarkaški i fudbalski teren u okviru Stadiona malih sportova pod Goricom su otvoreni od 8 do 18 sati. Tereni su na raspolaganju građanima, ali ipak uz obavezno zakazivanje termina.

“Ako dolazi neka organizovana grupa, oni moraju da zakažu termin 24 sata ranije. Međutim, ako u međuvremenu dođu djeca sa roditeljima sigurno ih nećemo vratiti, jedino ako je u tom terminu već ranije zakazan dolazak neke organizovane grupe. Djeca uvijek mogu da dođu”, tvrdi Bešović.

U lokalnoj opoziciji pozdravljaju uvođenje reda na sportskim terenima, ali smatraju da katanci i zakazivanje nisu rješenje.

“Ne možemo da ograničavamo korišćenje sportskih terena koji su napravljeni od novca građana Podgorice. Sistem da se zakazuju termini, koji su oni uspostavili, nije nikako održiv. Mislim da je to neprihvatljivo i da neće  biti na korist građanima. Više će zjapiti prazni tereni, nego što će na njih biti djece da se bave sportom, a to nikome nije cilj”, smatra odbornik DF-a Miodrag Bešović.

Na svečanosti povodom otvaranja Stadiona malih sportova u predizbornoj kampanji, gradonačelnik Ivan Vuković je kazao da stvaraju dobre pretpostavke da se na tom mjestu rode neki budući fudbalski i košarkaški asovi.

U DF-u smatraju da to neće moći tako, pa će na narednoj sjednici parlamenta 29.oktobra pokrenuti da se izmijeni način funkcionisanja koji je planirala lokalna vlast.

Iz Sporskih objekata kažu da su ove godine u mnogim naseljima otvorena sportska igrališta, koja su besplatna i ne zaključavaju se.

Izvor: TV Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply