Podgorička i CKB donirale 2.000 eura za dječije jakne

Ove godine, kao i prethodnih, Podgorička banka i Crnogorska komercijalna banka su pokazale društvenu odgovornost i brigu za najmlađe iz socijalno ugroženih porodica. Iz tih kompanija stigla je vrijedna donacija, u iznosu od 2.000 eura, za kupovinu zimskih jakni i garderobe djeci iz porodica koje su uključene u servise podrške pri učenju, a koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji. Osim djece uključene u programe podrške pri učenju, dio djece sa spiska je uputio Centar za socijalni rad. Podjela jakni je u toku.

“Veoma nas raduje kada velike, uspješne kompanije prepoznaju ono što radimo i važnost ulaganja u djecu, posebno naše drugare iz socijalno ugroženih porodica koji nemaju iste mogućnosti kao vršnjaci. Veliko hvala predstavnicima Crnogorske komercijalne i Podgoričke banke, koji su svojim činom usrećili brojne mališane u nadolezećim zimskim danima”, poručuju iz udruženja Roditelji.

Servis Učionica družionica, odnosno podška pri učenju, udruženje Roditelji realizuje od 2016. godine i namijenjen je isključivo djeci koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica. Cilj programa je pomoć u savladavanju školskog gradiva, kako bi se posebna pažnja usmjerila na njihovo obrazovanje. Udruženje, u prostorijama Igračkoteke i Razvojnog centra, realizuje individualne i grupne časove i radionice. Osim 529 online časova, u toku školske 2019/2020 održano je i 395 individualnih i grupnih časova za 80 djece, a sve to su radila 62 volontera.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply