Uskoro predlog modela za vrednovanje dodatnog rada u školama

Radna grupa Ministarstva prosvjete i Sindikata prosvjete, koja će biti formirana u narednih nekoliko dana, izradiće uskoro predlog modela za vrednovanje dodatnog rada kadra u školama u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Ministar prosvjete Damir Šehović i v.d.predsjednika Sindikata prosvjete Slavka Bošković i potpredsjednici Nikolaj Knežević i Stankom Vukčević dogovorili su danas da rad Grupe bude oročen na kraći vremenski period, kako bi u najskorijem roku dala konkretan predlog modela, koji će biti upućen u dalju proceduru.

On su konstatovali da je u tokuizazovna školska godina, koja funkcioniše u potpuno izmijenjenim okolnostima, uzevši u obzir kompleksnu i vrlo problematičnu epidemiološku situaciju.

“Činjenica je da većina nastavnog i vannastavnog osoblja ima povećan obim rada, koji bi trebalo kvantifikovati i valorizovati, naravno, u skladu sa tekućom finansijskom situacijom i mogućnostima”, navodi se u saopštenju iz Ministarstva prosvjete nakon sastanka.

Izradu modela bvrednovanja ocjenjuju kao veoma komplesan posao, jer nastavnici različitih razreda imaju različita opterećenja: od onih koji rade online i uz pripreme i konsultacije u školi, preko onih koji rade samo u školi takođe uz konsultacije sa đacima. Osim toga postoje i nastavnici koji dio posla rade online, ali dio nastave obavljaju i u učionicama. Uočeno je i da je vannastavno osoblje zaduženo za poslove održavanje higijene u ustanovama u novonastalim uslovima posebno opterećeno.

Iz Ministarstva su najavili da će pratiti primjenu modela nastave kojim je započeta školska godina, kao i da će se održavati konsultacije sa ključnim partnerima, a o svakoj eventualnoj izmjeni u načinu rada škola javnost će biti obaviještena.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply