Učenik OŠ Njegoš pozitivan na koronavirus

Među učenicima četvrtog razreda cetinjske Osnovne škole Njegoš registrovan je jedan pozitivan slučaj infekcije virusom COVID-19, potvrđeno je RTV Cetinju iz više izvora.

Riječ je, kako su kazali neki od roditelja đaka jednog odjeljenja IV razreda, o djetetu koje je u ponedjeljak bilo u školi, a uveče dobilo temperaturu, nakon čega je testirano na koronavirus i stavljeno u samoizolaciju.

Ovu informaciju potvrdili su i iz COVID tima cetinjskog Doma zdravlja.

“Tačno je da je registrovan pozitivan slučaj u OŠ Njegoš, dijete je u izolaciji, a za dalje mjere treba konsultovati nadležnog epidemiologa iz Instituta za javno zdravlje”, kazala je dr Vesna Peranović, koja je ove sedmice na čelu COVID tima.

Direktorka OŠ Njegoš Vesna Knežević takođe je u telefonskom razgovoru potvrdila da je registrovan slučaj u ovoj školi i kazala da ne može da daje izjave za medije bez saglasnosti Ministarstva prosvjete.

Naredni koraci, kada je riječ o održavanju nastave u ovom odjeljenju, biće preduzeti u skladu sa preporukama koje donese nadležni epidemiolog u Institutu za javno zdravlje.

Izvor: RTV Cetinje

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply