Medicinska škola neće imati praksu na klinikama

Praktična nastava za učenike Srednje medicinske škole u Podgorici neće moći da bude organizovana u klinikama i na odjeljenjima Kliničkog centra Crne Gore zbog epidemiološke situacije. To je odgovor koji je zdravstvena ustanova dostavila upravi škole. Direktor škole Branimir Kostić navodi da se, kada je u pitanju ova zdravstvena ustanova, praktična nastava može obavljati samo u Centru za laboratorijsku dijagnostiku i odjeljenju za laboratorijsku dijagnostiku Instituta za bolesti djece.

Osim Kliničkog centra učenici ove vaspitno-obrazovne ustanovne praktičnu nastavu obavljaju i u Institutu za javno zdravlje i u apotekama Montefarm zbog čega je uprava škole tražila i od njih odgovor da li se kod njih može obavljati praksa.

“Institut za javno zdravlje nam je dao saglasnost da učenici mogu obavljati praktičnu nastavu. Naravno, đaci i nastavnici će raditi u prostorijama u kojima neće imati kontakt sa pacijentima, uz obaveznu primjenu svih propisanih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. Montefarm nam je dao saglasnost da se praktična nastava odvija u njihove tri apoteke sa grupama po četiri učenika, umjesto dosadašnjih osam, takođe, uz poštovanje mjera NKT-a”, navodi Kostić.

On je kazao da u prvom razredu imaju upisano deset odjeljenja koji moraju biti podijeljeni u dvije grupe.

“Kada ih podijelimo u grupe onda dobijamo 20 odjeljenja. U drugom, trećem i četvrtom razredu imamo ukupno 31 odjeljenje koja takođe, moramo podijeliti u dvije grupe, što je na kraju 62 odjeljenja”, navodi Kostić.

Izvor: Dan

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply