Advokatska kancelarija JMV finansiraće pet mjeseci servis Učionica Družionica

Zahvaljujući advokatskoj kancelariji Jovović. Mugoša, Vuković iz Podgorice 80 djece sa teritorije Glavnog grada, koja žive u ekstremnom siromaštvu imaće narednih pet mjeseci podršku u obrazovanju i kreativno edukativnim aktivnostima, namijenjenim socijalizaciji i razvoju u okviru socijalnog servisa udruženja Roditelji.

U ove svrhe, izdvojeno je 1750 eura za funkcionisanje programa Učionice Družionice, narednih pet mjeseci, počev od oktobra 2020.godine do februara 2021. Za organizovanje mjesečnih aktivnosti Družionice utroši
se 350 eura, čime djeca mogu da računaju na prevoz, užinu za vrijeme boravka, kao i kompletan materijal za rad i realizaciju edukativnih aktivnosti za djecu.

Učionica Družionica funkcioniše od novembra 2017.godine,
kojom je obuhvaćeno 80 djece iz najugroženijih porodica koji su zbog ekstremnog siromaštva u velikom riziku da napuste osnovnu školu. Podrška ovom programu su i volonteri, koji redovno uče sa djecom i pomažu na savladavanju školskog gradiva, ali se i druže kroz razne zabavne edukativne aktivnosti. Glavni fokus programa
je obrazovanje i osnaživanje njihovih kapaciteta u tom dijelu, polazeći od toga da nastavak školovanja je ključan za izlazak iz siromaštva, koje se najčešće i prenosi generacijski. Težnja je da se postigne veći stepen socijalizacije i osnovnih vještina koje djeci nedostaju.

Ovim aktivnostima,kao i svim prethodnim zalaganjem i incijativama udruženje Roditelji nastoji se da se doprinese da sva djeca imaju iste mogućnosti i jednake šanse za obrazovanje.

Detaljnije o ovom servisu možete vidjeti na Facebook stranici, kao i na
Instragram profilu

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply