Ministarstvo saglasno da se prosvjetarima plati dodatni rad

Ministarstvo prosvjete je saglasno da dodatni rad prosvjetnih radnika treba adekvatno nagraditi, pa je takva inicijativa Sindikata prosvjete za nadležne sasvim prihvatljiva. Kako je saopšteno danas, potrebno je ustanoviti da li je to finansijski moguće i odrediti jasne kriterijume na osnovu kojih bi bio obračunat dodatni rad prosvjetara.

“Taj stav je saopšten i na ranijim razgovorima sa Sindikatom, jer je procjena da ljudi koji nose najveći i dodatni teret trenutne situacije u školstvu, treba da imaju i dodatnu motivaciju za rad”, saopštili su iz Ministarstva.

Kako se navodi, sa druge strane potrebno je ustanoviti da li je i u kom obimu moguće opredijeliti novac za to, što će svakako biti predmet dijaloga sa sindikatom i ostalim subjektima, koji će inicirati.

“Osim toga, potrebno je precizirati jasne kriterijume na osnovu kojih bi se eventualno obračunavao dodatni rad. Takođe, neophodno je da ti kriterijumi u svakom momentu budu potpuno transparetni i jednaki”, smatraju u Ministarstvu.

U saopštenju podsjećaju da su institucija koja vodi računa o interesima djece, ali i onih koji najmlađe obrazuju i, zajedno sa roditeljima, vaspitavaju.

“Tako su i u prethodnom periodu uvećane zarade prosvjetnih radnika, dodijeljen veliki broj nagrada nastavnicima kroz Fond za kvalitet i talente. Održavana je konstantna i kvalitetna saradnja sa Sindikatom, a tako će biti i ubuduće”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply