Besplatan đački prevoz i ove godine u Budvi

I ove školske godine Opština Budva omogućila je besplatan prevoz za sve učenike osnovnih i srednjih škola, kao i penzionere, a obavljaće ga preduzeće Mediteran Ekspres. Zbog promjena u organizovanju rada škola i uvođenja novih smjena biće izmijenjen i red vožnje.

Preduzeće Mediteran Ekspres koje obavlja organizovani prevoz đaka na teritoriji opštine Budva u komunikaciji je sa svim školama i roditeljima, kako bi se definisao red vožnje i prilagodio novonastaloj situaciji, kazao je za Polis izvršni direktor preduzeća Nusret Đoković.

„Sada umjesto dvije, imamo tri smjene. Prevoz đaka se odvija na relacijama Budva – Petrovac – Buljarica, koja ima 11 polazaka, na relaciji Budva – Sveti Stefan – Budva saobraća od 6 do 9 h na pola sata, od 9 -17 h, na 20 minuta i od 17 – 23 h na pola sata, s tim da je zadnji polazak iz Budve u 23 sata. Na dvije relacije smo izvršili određene izmjene i to na relaciji Budva – Topliš – Lastva Grbaljska, gdje po osnovnom ugovoru imamo šest polazaka, a sada će ih biti sedam iz Budve i osam iz Lastve. I na relaciji Budva – Markovići – Brajići korigovan je red vožnje kako bi đaci mogli da stignu blagovremno na nastavu. Takođe, na relaciji Budva – Kovačko Polje – Glavati – Lastva Grbaljska – Krimovica – Zagora – Budva, biće organizovan prevoz đaka za polazak i povratak iz škole, kao i za djecu najmlađeg uzrasta od Blizikuća do Budve”, istakao je Đoković.

Sve informacije tokom 24 sata mogu se dobiti na broj telefona dispečerske službe 067 890 999, a o svim budućim izmjenama u redu vožnje javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Kako su kazali iz Mediteran Ekspresa za portal RTV Budva, kompletan red vožnje sa sa polascima i odlascima na pomenutim relacijama biće definisan tokom naredne sedmice, nakon konsultacija sa svim školama.

Izvor: RTV Budva

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply