U subotu online izdanje Info dana Stiže nam beba

Udruženje Roditelji i socijalno preduzeće Kreativa Lab će u subotu, 3. oktobra, povodom Nacionalne sedmice promocije dojenja, organizovati Info dan Stiže nam beba.

Zbog aktuelne epidemiloške situacije program šestog izdanja Info dana Stiže nam beba biće realizovan na internetu, u formi prenosa uživo. Cjelodnevni online program moći će uživo da prate budući i sadašnji roditelji sa teritorije cijele Crne Gore, gdje god se nalazili, a sve što će im biti potrebno je telefon ili računar sa pristupom internetu.

Kao i tokom prethodnih pet izdanja, info dan Stiže nam beba će okupiti renomirane stručnjake iz oblasti zdravlja i porodične edukacije kao i predstavnike kompanija koje na crnogorskom tržištu nude proizvode namijenjene trudnicama, bebama, ali i ostalim članovima porodice koji se pripremaju za dolazak novog člana.

Organizatori će i ovog puta u okviru cjelodnevnog programa prirediti različita tematska dešavanja, od predavanja do prezentacija proizvoda koji su roditeljima potrebni ili im mogu pomoći kada se beba rodi, ali i dok se pripremaju za njen dolazak.

Tokom programa predavanja i prezentacije će održati: dr Milovan Jovanović, načelnik ginekologije Doma zdravlja Pogorica, dr Angela Ćorić, ginekološkinja iz Kliničkog centra Crne Gore, dr Danojla Dakić, neonatološkinja sa Instituta za bolesti djece KCCG, Sanela Rastoder, patronažna sestra iz Doma zdravlja Podgorica, Dragana Rašović, IAIM instruktorka, Dajana Zlatičanin, medicinska sestra iz Doma zdravlja Podgorica, dr Momčilo Vukčević, načelnik pedijatrije u Domu zdravlja Podgorica, dr Milena Adžić, fizijatrica sa Instituta za bolesti djece, KCCG i savjetnice za dojenje udruženja Roditelji.

Teme kojima će se predavači baviti su: trudnoća kroz trimestre, porođaj i procedure u porodilištu, prvi dani sa bebom, kako njegovati bebu u prvim danima, kako masažom umiriti bebu i pomoći joj prilikom grčeva i rasta zubića, zašto je važno ići u školu za trudnice i kada početi, rast i razvoj bebe u prvoj godini, zašto je dojenje važno i kako uspješno dojiti i motorni razvoj u prvoj godini života.

Tokom svih segmenata programa gledaoci koji budu pratili uživo putem prenosa na YouTube kanalu portala Roditelji.me i na Facebook stranici Roditelji.me, imaće priliku da postave pitanja i čuju odgovore predavača.

U pauzama programa biće organizovane nagradne igre za gledaoce. Poklone su obezbijedili: Nativa, Butik Čarolija Bar, Pavlovićeva mast i fotografkinja Aida Dizdarević.

Sponzori online izdanja Info dana Stiže nam beba su: Nifty, Benu apoteka Crna Gora, Pavlovićeva mast, Nativa, Butik Bambina i Osmi Red.

Partner udruženja Roditelji i socijalnog preduzeća Kreativa lab u organizaciji događaja je NEST Coworking, u čijim prostorijama će biti organizovana sva predavanja.

Svi sadržaji će biti i snimani pa će biti dostupni i trajno, na portalu Roditelji.me i njegovim kanalima na YouTube-u i društvenim mrežama.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply