Besplatne filmske radionice za srednjoškolce

Producentska kuća Bitter Frames production i Dramski studio Prazan prostor najavljuju besplatne filmske radionice za srednjoškolce u okviru projekta Kino Kultura. Svi zainteresovani učenici koji pohađaju neku srednju školu u Podgorici i okolnim mjestima mogu se prijaviti slanjem motivacionog pisma u kojem će predstaviti sebe i želju za učešćem u radionicama na mail: [email protected]. Prijave se mogu slati do 10. oktobra.

Projekat Kino Kultura je zamišljen kao program neformalnog obrazovanja iz oblasti kinematografije namijenjen srednjoškolcima.

Osim obrazovne funkcije ovaj projekat ima za cilj i razvoj filmske publike u Crnoj Gori, jačanje kapaciteta mladih kao potencijalnih budućih filmskih stvaralaca, razvoj kritičkog mišljenja kod mladih, kao i povećanje vidljivosti autorskih radova srednjoškolaca.

Razvoj tehnologije i pristupačnost iste je omogućio da svi imaju mogućnost momentalnog pristupa različitim audiovizuelnim sadržajima u kvantitativnom i kvalitativnom smislu. Mladi su upravo ti koji navedene sadržaje konzumiraju u najvećoj mjeri, ali na nama je odgovornost da ih prvenstveno edukujemo i na taj način dobijemo obrazovanu i zahtijevnu publiku koja će kasnije aktivnim učešćem zahtijevati kvalitetniji proizvod.

Projekat Kino Kultura podrazumijeva dva semestra edukativnog programa iz oblasti kinematografije. Radionice će voditi dva mentora, filmski reditelji Pavle Simonović i Branislav Milatović, uz gostujuća predavanja filmskih profesionalaca iz Crne Gore. Radionice će biti realizovane dva puta nedjeljno u prostorijama DS Prazan prostor.

Na kraju semestra polaznici će snimiti i montirati svoj prvi film. Ovaj projekat podržao je Filmski centar Crne Gore na konkursu za sufinansiranje projekata komplementarnih djelatnosti.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply