Školska godina počinje u svim opštinama, kako je i najavljeno

Školska godina počeće u svim školama i vrtićima u Crnoj Gori u svim opštinama, u četvrtak, 1. oktobra, po istom modelu koji je ranije najavilo Ministarstvo prosvjete.

Kako se navodi u saopštenju, ova odluka donijeta je prije svega zbog potrebe da đaci, nakon dužeg vremena ostvare kontakt sa školskim okruženjem, ali uz napomenu da je trenutna epidemiološka situacija više nego složena.

“To znači da, ukoliko se svi koji su posredno ili neposredno vezani za obrazovni sistem, ne budu strogo pridržavali mjera, postoji realna mogućnost za promjenu nastavnog modela: djelimični ili potpuni prekid nastave i prelazak na online sistem rada”, objašnjavaju iz Ministarstva.

Nastavu u školi će pohađaće đaci 1. 2. 3. 4. 5. i 6. razreda osnovne škole i 1. razreda srednje škole, a ostali online, uz konsultacije u školi na svakih 1 dana. Svi vrtići u zemlji biće otvoreni, takođe, u četvrtak.

Sve ustanove počeće sa radom opremljene dezinfekcionim i drugim sredstvima, koja se isporučuju, kao i uz strogo poštovanje drugih mjera Instituta za javno zdravlje, poručuju iz Ministarstva. Časovi za učenike osnovnih škola trajaće 30 minuta i imaće najviše 4 časa, a srednjoškolci šest.

“Bez obzira na činjenicu što će dio đaka pratiti nastavu u školi, Ministarstvo prosvjete učenicima svih razreda osnovne i srednje škole obezbijedilo je i snimljeni materijal za najveći broj predmeta, koji će se od 1. oktobra emitovati na TVCG2 i MNE sport 2 i MNE sport 3. Za učenike koji prate nastavu na albanskom jeziku takaođe je obezbijeđen TV materijal, a detalji i kompletna šema biće blagovremeno dostupni”, najavljuju iz Ministarstva prosvjete.

Sve dodatne informacije sjutra će zajednički objaviti Ministarstvo prosvjete i Institut za javno zdravlje.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply