Sajam knjiga od sjutra u Bemax areni

VI Internacionalni sajam knjiga biće organizovan od sjutra do 3. oktobra u Bemax areni u Podgorici, a tom prilikom predstaviće se 51 izdavač.

Sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport Ana Medigović istakla je da održavanje Sajma nije dovedeno u pitanje, uprkos trenutnim okolnostima izazvanim pandemijom.

“Sa pravom možemo da kažemo da u kalendaru kulturnih dešavanja Internacionalni sajam knjiga u Podgorici zauzima posebno mjesto, ako ne i najznačajnije. Sajam je posvećen knjizi, promociji književnog stvaralaštva, kulturno-razvojnih društvenih i aktuelnih tema iz oblasti književnosti. Ovo će biti prilika da predstavimo crnogorske izdavače i autore, da aktuelizujemo pitanje crnogorskog izdavaštva, pružimo priliku da se autori i institucije kulture iz zemalja regiona povežu i ostvare saradnju”, istakla je Medigović.

Ona je navela da će se na ovom Sajmu predstaviti 51 izdavač, a zbog trenutne situacije neće biti maskenbala u kojem su tradicionalno učestvovali osnovci.

Rukovodilac PR tima Sajma Barbara Simović je kazala da su organizatori preuzeli sve mjere u skladu sa propisima NKT-a. To podrazumijeva mjerenje tjelesne temperature pri samom ulasku u Bemax arenu, dezinfekciju prostora, obavezno nošenje zaštitnih maski, dezinfekciju ruku i poštovanje i obezbjeđivanje socijalne distance.

Organizatori ove kulturne manifestacije su Glavni grad Podgorica, odnosno Sekretarijat za kulturu i sport, uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore.

Izvor: podgoricabookfair.me

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply